photoobake.blogg.se

Hej! Emelie heter jag och jobbar som bageri och konditorichef. Jag har ett stort intresse för bakning, matlagning och fotografering och kombinerar gärna mina intressen genom att fota det jag har bakat! Jag delar gärna med mig av mina recept så att så många som möjligt kan prova att baka mina skapelser för att kunna upptäcka hur goda de är så följ gärna med här och på Instagram! Ta hand om er där ute, kram Emelie

Fudgebrownie med jordnötscheesecakeswirl

Kondisbitar Brownie, cheesecake, fudgebrownie, jordnötter Permalink0
Hej på er! 
 
Mycket uppdateringar på Instagram och mindre här, men nu ni! Ibland bakar man ett recept som man tyckte blev helt okej bra. Ibland bakar man ett recept som alla redan i skålen "skriker" misslyckande. MEN ibland bakar man ett recept som man kan dö för. Försår ni hur god denna kakan blev? 
 
Här har ni den, Fudgebrownie med jordnötscheesecakeswirl:
 
 
Fudgebrownie: 
300g smör, smält och brynt
5,5dl ströscoker
3dl kakao
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker 
4st ägg
2dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 160 grader. 
Smält och bryn smöret oc låt de svalna något.
Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker. 
Tillsätt till sist äggen och sist mjölet 
 
Häll smeten i valfri form men välj en som motsvarar storleken av en halv långpanna. 
Det är en stor sats så en form som är 30*40cm cirka är att rekomendera. 
 
300g färskost 
1/2 burk jordnötssmör 
55g ägg
45g ströscoker
 
Vispa socker, färskost och jordnötssmör till en fluffig konsistens. Tillsätt där efter ägg och vispa en kort stund igen. 
 
Häll smeten ovanpå brownien och använd dig av skaftet på en sked och gör som mönster i brownien så att cheesecaken och chokladsmeten blir lite marmorerat. 
Ställ in kakan på 160 grader i cirka 15 min. 
 
Ta ut kakan ur ugnen och lå den stå i kylen över natten för att "sätta sig". 
 
Medan kakan är i ugnen så gör du ganachen. 
 
Värm 300g grädde och häll över 300g hackad mörk choklad. 
Blanda väl, använd stavmixer för att få bort ev klumpar. 
 
toppa kakan med ganach, hackade saltade jordnötter och lite flingsalt. 
Låt stelna över natten i rumstemperatur. 
 
Lycka till! Kram Emelie 
Till top