photoobake.blogg.se

Hej! Emelie heter jag och jobbar som bageri och konditorichef. Jag har ett stort intresse för bakning, matlagning och fotografering och kombinerar gärna mina intressen genom att fota det jag har bakat! Jag delar gärna med mig av mina recept så att så många som möjligt kan prova att baka mina skapelser för att kunna upptäcka hur goda de är så följ gärna med här och på Instagram! Ta hand om er där ute, kram Emelie

Är de små får man ta två!

Småkakor rabarber, småkakor, smör Permalink0
Hej på er! 
Hoppas att ni har haft en härlig midsommarhelg! 
Vädret har ju varit huuur bra som helst men imorgon ska vädret bli sämre igen, i alla fall här och vad passar inte bättre då än lite mysig bakning =D 
 
Receptet ni ska få av mig idag är på en superdupergod kaka som smakar vanilj, rabarber och smör, hur gott? 
Hemligheten bakom dessa är att göra  dom ganska så små, för vet ni vad? Då får man ju ta 2! 
 
Här har ni dom, Rabarbergrotta 
 
 
Rabarbergrottor:
 
Ca 50st

250 gram smör, kylskåpskallt

135 gram strösocker

270 gram vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1dl marsánpulver

1 dl rabarbermarmelad (se recept nedan) 

 

Sätt ugnen på 175 grader. 

Blanda alla ingredienser till en deg. 

Dela upp degen i 20 gramsbitar och rulla dem sedan till bollar.

Lägg dem på en plåt och gör en liten fördjupning i mitten på kakan och fyll hålet med lite rabarbermarmelad. 

Baka kakorna i 5-7 minuter eller tills de fått fin färg i botten. 

 
 
 
Rabarbermarmelad:

200g rabarber

1 ekologisk citron

200g syltsocker

2st jordgubbar

1/2 krm malen kardemumma

Skär rabarbern i 1 cm tjocka bitar.

Blanda rabarber, syltsocker, citronen och kardemumman och koka upp, låt sedan sjuda i cirka 10-15 min på medelhög värme. 

När den är färdig, mixa marmeladen med en stavmixer för att få den så slät som möjligt. 

 Lycka till! Kram Emelie 
 
 
Till top