Är de små får man ta två!

250 gram smör, kylskåpskallt
135 gram strösocker
270 gram vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1dl marsánpulver
1 dl rabarbermarmelad (se recept nedan)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser till en deg.
Dela upp degen i 20 gramsbitar och rulla dem sedan till bollar.
Lägg dem på en plåt och gör en liten fördjupning i mitten på kakan och fyll hålet med lite rabarbermarmelad.
Baka kakorna i 5-7 minuter eller tills de fått fin färg i botten.

200g rabarber
1 ekologisk citron
200g syltsocker
2st jordgubbar
1/2 krm malen kardemumma
Skär rabarbern i 1 cm tjocka bitar.
Blanda rabarber, syltsocker, citronen och kardemumman och koka upp, låt sedan sjuda i cirka 10-15 min på medelhög värme.
När den är färdig, mixa marmeladen med en stavmixer för att få den så slät som möjligt.