Sommartaco med smak av cheesecake, rabarber samt kanderade mandlar och vit choklad
Jag älskar tacos, jag älskar cheesecake OCH rabarber.
Vad gör man då? Jo, man kombinerar dessa 3 godingar och skapar en Sommartaco!
Här har ni den, Sommartaco med smak av cheesecake, rabarber samt kanderade mandlar och vit choklad.

Tacoskal:
4st tortillabröd
2dl rapsolja
strösocker
kanel
kardemumma
Blanda strösocker, lite kardemumma samt lite kanel. Mängden kryddor är en smaksak så ta så mycket som du tycker är lagom.
Värm oljan i en stekpanna till 180 grader.
Fritera bröden i cirka 1 min på varje sida, de ska hinna få lite färg men inte bli hårda.
Lägg sedan det friterade bröder på en bit hushållspapper och doppa sedan brödet i kryddsockret.
Var snabb med att sedan vika brödet över något runt ex en kavel eller en pinne av något slag som är 3-5cm i diameter och låt dem kallna så att de behåller formen.
Rabarberkompott:
450g rabarber
45g strösocker
45g farinsocker
4 g vaniljsocker
1 citron, saft och skal
Blanda alla ingredienser och låt blandningen sjuda på medelhög värme tills att det blivit en kompott.
häll sedan kompotten i en sil och låt den rinna av i 1 timme.
Spara "saften" som bildats i skålen under.
Cheesecake
133g färskost
20g florsocker
100g vispgrädde
10g vaniljsocker
Vispa färskost, vaniljsocker och florsocker fluffigt, tillsätt grädden och vispa till en ganska så fast konsistens men vispa den inte för hårt då den lätt blir grynig.

Brända mandar:
60g hela rostade mandlar
15g vatten
45g strösocker
Florsocker
Blanda vatten och strösocker i en stekpanna. Värm blandningen på medelhög värme tills att allt är helt smält, tillsätt då mandlarna och rör om.
Viktigt att du hela tiden rör tills att sockret börjar att kristalisera sig. När det knäpper i mandlarna så är de färdiga. Häll ut dom på ett bakplåtspapper och separera dem från varandra och pudra på lite florsocker.
Låt svalna helt.
Rabarbersirap:
Rabarbersaften som du fick över från kompotten reducerar du ner till hälften och låter svalna helt.
Montering:
Ställ upp dina tacoskal i en form, spritsa sedan en sträng av din kompott i botten på skalen.
Spritsa sedan på cheesecakesmeten och toppa med hackade brända mandlar, lite hyvlad rabarber samt vit choklad!
Lycka till, Kram Emelie