Somriga bullar med fläder och skogshallon
Dessa somriga vackra bullarna är såå goda! =D

Dessa bullar är såå fantastiskt goda och lättjobbade.
Degen görs på kall degvätska och jäser enbart en gång vilket gör att du slipper ett moment och får finare resultat då degen är mycket mer lättarbetad om den inte är så jäst och puffig.
Sommarbullar med fläder och skogshallon:
5 dl standardmjölk, rumstempererad
50g jäst
1000g vetemjöl cirka
70g ägg
300g smör, rumsvarmt
180 gram socker
grovmalen kardemumma, helst nystött
1 tsk salt
Pärlsocker
Fyllning:
Smör
Socker, rumsvarmt
Vaniljsocker
Blanda alla ingridienser förutom smöret i en degblandare.
Kör degen tills att den har gått ihop ordentligt, detta tar cirka 5 min.
Klicka sedan i det rumsvarma smöret lite i taget och kör degen ytterligare minst 10 min tills att du får en väldigt elastisk och fin deg.
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela sedan degen i 2 delar.
Kavla ut den till cirka 5 millimeter och bred på fyllningen, vik degen dubbelt och skär inga remsor.
Tvinna dem och snurra ihop dem till knut, lägg bullarna i formar på en plåt och låt dem jäsa under en fuktig bakduk tills de blivit minst dubbla i storleken eller tills att de är fluffiga och fina.
Grädda bullarna i 5-7 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg.
När de har svalnat så penslar du dom med sockerlag.
Sockerlag:
100g vatten
150g socker
Koka ihop och låt svalna.
Skogshallonsylt:
1l färska hallon
0,5dl socker
0,5tsk gelatinpulver
1 msk vatten
Blötlägg pulvret i vattnet och låt stå 10 min.
Koka hallonen och sockret i 15 min, mixa med en stavmixer och lägg i gelatinpulvret och låt det smälta.
Låt sylten svalna.
Vaniljkräm
150 gram grädde
50g koncentrerad flädersaft
60 gram ägg
45 gram socker
2tsk maizena majsstärkelse
0,5 vaniljstång
1tsk smör
Värm upp grädde tillsammans med en urskrapad vaniljstång, även själva stången kan kokas med.
När första bubblan bildas, tag av grädden från värmen och låt vaniljstången ligga i och dra så länge.
Vispa upp äggen tillsammans med socker och maizena,
Häll försiktigt i vaniljmjölken i äggvispet under omrörning.
Häll tillbaka mjölkblandningen i kastrullen och sätt tillbaka den på plattan på svag värme, det är jätteviktigt att den inte kokar för då skär den sig.
Värm krämen försiktigt under omrörning tills den tjocknat till en kräm.
När den blivit tjock, tillsätt smöret och häll över krämen i en annan skål och låt den svalna i ett kallt vattenbad.
Lycka till, Kram Emelie