photoobake.blogg.se

Hej! Emelie heter jag och jobbar som bageri och konditorichef. Jag har ett stort intresse för bakning, matlagning och fotografering och kombinerar gärna mina intressen genom att fota det jag har bakat! Jag delar gärna med mig av mina recept så att så många som möjligt kan prova att baka mina skapelser för att kunna upptäcka hur goda de är så följ gärna med här och på Instagram! Ta hand om er där ute, kram Emelie

Smashed rocky road American cookie

Småkakor Bagare, choklad, småkakor Permalink0
Hej på er! 
 
Det finns väl knappast något fikatillfälle som det inte passar med en rejäl kaka?
11-kaffet, 3-fikat, utflykten, morgonfikat, mellansnacks, fredagsmyset, eller bara med ett glas mjök en efteriddag som denna! 
 
 
 
 
 
Här har ni den, Smached rocky road american coockie:
 
225g smör, rumsvarm 
1,2 dl ljust muscovadosocker
1,2 dl mörkt muscovadosocker
2,4 dl ströscoker
1 msk vaniljextrakt
1 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
0,75 dl minimarshmellows
0,75g grovhackade cashewnötter
2 dl chokladknappar
10st dumlekolor delade i 0,5cm stora kuber 
 
 
Se till att alla ingredienser är rumstempererade, annars är det lätt hänt att degen skär sig. 
Vispa smör och allt socker proöst och krämigt. 
Tillsätt ägget och vanijextraktet.
Blanda ihop mjöl, salt, 1,5 dl chokladnappar, bakpulver, nötter och marshmellows i en annan skål och tillsätt det sen i smörvispet. 
 
När allt är blandat till en jämn kakdeg, platta ut degen och slå in den i plastfilm och låt degen vila i kylskåpet i cirka 30 min. 
 
Ställ ugnen på 180 grader.
Ta ut degen ur kylen och forma bollar stora som golfbollar i storlek, lägg på plåt ganska glest då de flyter ut något. 
 
När kakorna har blivit gyllenbruna i kanten, ta ut plåten och platta till kakorna så att de blir 1 cm tjocka. 
Strö på ytterligare lite chokladknappar på kakorna. 
 
Lycka till, kram Emelie 
 

Till top